Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Poppe Ytsma
Fake or Real?

Het werk van mi, architect/ beeldend kunstenaar is zowel 3- als 2dimensonaal. Mijn inspiratie en passie komt vooral uit het werk van de grootste kunstenaar aller tijden, de Creator. Ik herken Zijn hand in de slak-met-huisje-op-zijn-rug, die gister mijn pad kruiste, maar ook de sterrennevels van het heelal. In het werk van Fibonacci (1170) eb van Heino Falcke (1966) vind ik bevestiging. Geef eer aan wie eer toekomt… de ontwerper, maker en onderhouder van alles wat leeft, groeit en bloeit.

 

Met mijn expositie van vorig jaar, 201984, wilde ik de aandacht vestigen op mijn inschatting dat ‘1984’van George Orwell werkelijkheid dreigde te worden: een overheid die bepaalt wat wel en niet gedacht, gezegd en gedaan mag worden. En nu, zomer 2020, blijkt dat eind vorig jaar met de uitbraak van Covid-19, de overheden wereldwijd die maatschappij aan ons opdringen. Kille afstandelijkheid, angst, verwarring en onzekerheid; het Nieuwe Normaal! Fake or Real? Duel tussen donker en licht.