Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
MAria Mantje- Abels

Nu ik afgestudeerd ben aan de kunstacademie is er de ruimte en de rust om mijn eigen pad verder te volgen.

In mijn lessen grafiek heb ik kennis gemaakt met de reductiehoutsnede en raakte ik gefascineerd door deze techniek waarbij je bij iedere druk datgene op je plaat weggutst wat op de afbeelding moet blijven staan. Je begint met de lichtste kleur en als laatste druk je de donkerste accenten af. Ik houd ook van etsen en linoleumsneden maken.

Wat me zo trekt in de grafiek is de combinatie van intuitie en handwerk. Ik zie wel vroeg in het proces hoe ik het ongeveer wil maken en wat ik daar voor moet doen, maar toch verrast het resultaat me vaak weer.

Op dit moment ben ik gefascineerd door groei, en door de vreugde van het groeien. Daarover gaan mijn houtsneden. Over enthousiasme, moeilijkheden overwinnen, je bestemming bereiken, een nieuw evenwicht vinden en vrijheid in jezelf.