Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Jack Visser
Contradictory Landscape

De liefde voor het landschap, de zee en de fascinatie voor de oerkrachten van de natuur, zijn thema’s die vaak terugkeren in mijn werk.

Ik ben niet zo zeer geïnteresseerd in het nabootsen van de werkelijkheid maar zoek naar een vorm die mijn emoties het beste verbeeldt. Mijn werk is abstract en komt vaak intuïtief tot stand door te experimenteren met verschillende werkwijzen, materialen en technieken. 

Wat mij als kunstenaar boeit is de zeggingskracht van het pure materiaal. Textuur en contrast speelt een belangrijke rol in mijn werk en vertelt een verhaal op zich. De hand van de maker, zichtbaar en voelbaar aanwezig in de materie bezielt het werk en maakt het persoonlijk. 

Het werk “ Contradictory Landscape “  lijkt een abstracte vertaling van een natuurbeleving aan zee. De elementen zijn letterlijk zichtbaar, tastbaar en voelbaar. Maar is dit een landschappelijke verbeelding of is hier meer aan de hand ?