Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Thea Hommema
Hoeveel is genoeg?

De THEJAHO bentonox, een Japanse lunchbox, is een vangnet voor verhalen beelden, expressies, observaties, ontmoetingen. Er waait namelijk van alles door Thea heen. Dingen die ze ergens heeft gelezen, die plotsklaps op haar pad komen. Eenmaal beeldend vormgegeven vanuit het motto ‘aansporing tot het goede leven’ mag het beweging veroorzaken in de bewustheden en onbewustheden van de kijkers.

De THEJAHO bentobox is een schreeuw in vermomming. Een tijdloze schreeuw zonder geluid. Een tableau vivant. Het is een intermezzo in het dagritme. De boxen zijn gevuld met niet eetbare ingrediënten zoals karton, papier, inkt, verf, houtskool, potlood, krantenknipsels en reclamemateriaal.

Elk compartiment heeft zijn eigen actuele thema, als onderdeel van een dynamische balans. De bentobox als stilleggen van de tijd, als het bevriezen van tegenstellingen zoals orde en chaos of fantasie en werkelijkheid. Om even in overeenstemming met de wereld te zijn.