Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Jan Kloosterman
De Wâldpyk

In mijn werk deel ik mijn beleving en verwerking van dingen die mij als Wâldpyk vol raken. Het gaat om onrecht van klein tot groot. Om een grensoverschrijdende gedraging, opmerking of het gevoel te worden genegeerd. Hoe dit door een Wâldpyk wordt beleefd en hoe gaat hij hier mee om.

De beleving van een Wâldpyk, de kern daarvan, geef ik weer in mijn werk. De kracht, het bruisen en het chauvinisme van de Wâldpyk.  

Het mystieke van de Wâlden, de broei, de waakzaamheid. Op elk moment kan er iets ontstaan waardoor de broei overslaat in bruisend vuur. Waarbij de Wâldpyk zijn mening uit en zijn vuist balt. Het door hem gevoelde onrecht bestrijdt, waarna hij de gevolgen ondergaat.

De gevolgen zijn voor de Wâldpyk niet vreemd. Het “gezag” heerst, maar de strijd van een Wâldpyk is nooit gestreden.