Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Hanneke Fonteijn
Vrije verzamelingen

Het dagelijks leven is mijn inspiratie, de mensen die ik ontmoet, de omgeving waar ik in woon en hoe ik hiernaar kijk, me verbind met de relaties in mijn leven. Vooral de randen van de stad, het contact met het platteland intrigeert me. 

De Vrijheidswijk heeft nu mijn aandacht getrokken. De  geschiedenis, de patronen in de flats, de sociale opbouw van de wijk, van daar uit kwamen verzamelingen, beelden, kopjes, foto’s, een verbeelding van de mensen die er wonen.

Ik kijk  naar de buitenkant, de blokken, galerijen en voordeuren. Maar ik ga ook naar binnen, ontmoet  nieuwsgierig de bewoners. Wat beweegt hen, hoe leven ze?

De Corona werpt ieder terug op zijn eigen plek, veelal achter de eigen deur. Met zijn eigen kopje koffie. De verzameling kopjes beeld dit uit. 
Ieder kopje vertelt een bijzonder verhaal van deze mensen en hun geschiedenis. Maar ook het verhaal van ons allemaal.

Zo kijk ik naar de wereld en het leven. Wij, gewone mensen met een opdracht om er voor elkaar te zijn en te leven in gemeenschappen.
Als vrije verzamelingen zijn we vrij, maar ook behorend tot een gemeenschap.