Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Jetty Boterhoek
Katharsin, het reinigen van de ziel.

In mijn werk komt vaak het innerlijk van de mens naar boven. Wat leeft er in iemand? Kun je dat aan de buitenkant zien? Kun je oordelen over iemand als je niet weet wat er in hem of haar leeft?

Ik heb me verdiept in de Jungiaanse psychologie, in de archetypen De Schaduw & De Persona, oftewel de slechte kanten in de mens, die je liever verborgen houdt voor anderen en het imago wat je uitstraalt, wat helemaal niets hoeft te zeggen over wie je werkelijk bent. Veel mensen leven met een masker op en ik ga op zoek naar wat er achter dat masker leeft.

Niets is wat het lijkt..
Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er in iemand leeft, je ziet het imago, `De Persona’. Mijn examenwerk is gemaakt van helder glas, doorzichtig, helder, maar de inhoud blijft een raadsel.