Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Sietze Kraak
Exodus

In de vele richtingen die de Kunstacademie aanbood, heb ik mij toegelegd op het gebruik van materie in de beeldende kunst. Geïnspireerd door de materiekunstenaars uit de jaren vijftig ben ik begonnen aan mijn eigen zoektocht in de materiekunst. In mijn werk speelt toeval een belangrijke rol, maar ik blijf zelf de regie houden over het eindresultaat. Ik hoop ermee te bereiken dat de toeschouwer meeleeft en wegdroomt in mijn verbeelding, zoals ik wegdroom tijdens het maken ervan.

Meestal begin ik zonder een thema. Deze ontwikkelt zich vanuit de chaos die op het doek ontstaat. Naarmate het doek vordert neem ik meer afstand van mijn werk  om te kijken naar het voorlopige resultaat. Vorm en kleur spelen hierin een belangrijke rol, evenals de diverse soorten materie die ik gebruik. Werken met materie heeft iets magisch.