Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
John van Bezu
De Traan

Door na te denken over de ‘aard der dingen’ zoals die al sinds mensenheugenis bestaan kom ik tot mijn kunstwerken. Ze ontstaan op de scheiding van ratio en emotie. Voorbeelden zijn de projecten ‘Opposite worlds’ die gaat over schijnbare tegenstellingen. ‘Licht & Liefde’ een liefdesgeschiedenis met prisma’s en nu ‘De Traan’.

De Traan is ontstaan uit het nadenken over emotie en zwaartekracht. In de uitbeelding welt de traan op en volgt via de verschillende niveaus en stadia zijn weg naar beneden.

Bovenin de het kwetsbare albast, uiterst dun geslepen, na deze fase komt er weer meer variëteit, kleur in de emotie om vervolgens te beklijven in het aardse van het koper en hout.

Na de sculptuur volgt soms een doorontwikkeling naar foto’s en/of video. Hierbij ontstaat vaak nieuwe magie. De foto’s/video geven vaak weer nieuwe inzichten en energie om mijn kunst verder door te ontwikkelen.

Op 26 september 2020 is John overleden. Maar zijn kunst blijft leven en het was zijn wens om mee te doen aan deze expositie. We laten dan ook met trots zijn werk zien.