Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Renée van Bezooijen
Het schone van verschil

In mijn eindproject komen vier lijnen samen die belangrijke keuzes in mijn leven hebben bepaald. De eerste lijn betreft mijn belangstelling voor het verzamelen van vogels op handbeschilderd keramiek. De tweede lijn wordt gevormd door mijn passie voor diversiteit, blijkend uit mijn beroep, variatietaalkundige, en mijn hobby, natuurlijk tuinieren. De derde lijn heeft betrekking op mijn liefde voor Friesland, die mij ertoe heeft gebracht hier te komen wonen. En de vierde lijn omvat mijn voorkeur voor ambachtelijkheid, kenmerkend voor mijn kunst.

De combinatie van deze lijnen heeft geresulteerd in 330 paneeltjes van 13 bij 13 cm, met de uitstraling van een oude Friese tegelwand. Op elk paneeltje heb ik een andere vogel afgebeeld, vervaardigd uit handbewerkt (beschilderd, gemarmerd, gebatikt, geborduurd, gestempeld, etc.) materiaal. Met de wand wil ik een ode brengen aan diversiteit. De titel van het project is ‘Het schone van verschilLeve de verscheidenheid’.