Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Hetty Grooten
Bovenaards​

Ik haal veel inspiratie uit mijn verleden en het loskomen van de heersende dogma’s op het platteland. In een voortdurende zoektocht naar mijzelf probeer ik met natuurlijke materialen als steen en klei het leven met al haar imperfectie te vatten. In mijn werk zullen mensen hun eigen worstelingen gaan herkennen. Het herkennen en erkennen van de innerlijke strijd naar volwassenheid en eigen identiteit. 

De titel van mijn eindstuk is: ‘Boven Aards.’ Door gebruik te maken van pure Friese klei, waar eerder wortels biologisch konden groeien en wormen vrijelijk hun gangen groeven. Kon ik optimaal en puur mijn gang gaan.

Afdrukken van mijn eigen lichaam in de klei, gemaakt van gips, papier en was. Ik toon de kwetsbare schoonheid van het onvolmaakte.