Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Riekje Reitsma​
Herinneringen bewaren

Mijn werk gaat over het bewaren van een herinnering. Bewaren van stoffelijke dingen, die herinneringen oproepen uit het verleden. Het bewaren van liefdevolle momenten om niet te vergeten hoe het was.

De geschiedenis van gevonden voorwerpen op rommelmarkten en kringloopwinkels maakt mij nieuwsgierig. Over deze geschiedenis kan ik eindeloos fantaseren. Het is een blik in de geheimzinnige wereld van andere mensen, een magische sleutel naar geheime werelden.

Mijn voorkeur gaat uit naar het hergebruiken van oude materialen. Door de objecten te combineren met inkttekeningen en/of aquarellen creëer ik een nieuw beeld. Het werken met inkt en aquarelverf geeft voor mij kwetsbaarheid aan. Sfeer, toeval en intuïtie spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van mijn werk. Als kunstenaar streef ik ernaar dat de kijker nieuwsgierig wordt naar mijn verhaal. Tegelijkertijd wil ik de kijker ruimte bieden om het verhaal zelf in te vullen.