Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Hiltsje Bloemhof
Langstme

Mijn afstudeer thema is Langstme. Dit Friese woord voor verlangen vertegenwoordigt voor mij een bepaald ondefinieerbaar gevoel wat ik altijd ervaar als ik bezig ben met mijn beeldend werk.

Voor mij gaat het over  Friesland, mijn jeugd op het platteland, de ruimte en de rust. Het is het oneindige landschap. Maar ook gaat het over het onwezenlijke gevoel wat ik soms ervaar in dit landschap. Een gevoel van buiten de werkelijkheid staan. Dromend, dwalend en zoekend in een surrealistische wereld.

In mijn werk gebruik ik diverse technieken. Inkt tekeningen, fotografie, film en animatie. Ook experimenteer ik graag met materialen. Achter de computer ga ik dan weer verder experimenten. Onder  andere in photoshop en met filmbewerking. De combinatie van deze technieken is wat mijn werk raadselachtig en ongrijpbaar maakt. Zoals ook voor mij mijn creativiteit soms ongrijpbaar is.