Tusken 5 en fierder

5enfierder@gmail.com
Yvette de Koning​
Karakter​

Wanneer we iemand ontmoeten maken we in 3 seconden de balans op over iemands karakter. We hebben ons oordeel klaar, plaatsen haar/hem in een hokje en verbinden hier een stereotype aan. Dit is zo oud als de mensheid, wij verbinden het uiterlijk automatisch aan innerlijke kwaliteiten. Hierdoor denken mensen te zien en soms zelfs te voelen wie ze wel en niet kunnen vertrouwen. Dat dit lang niet altijd klopt blijkt wel uit oorlogen, gevangenissen en alle conflictsituaties die op ons pad komen.

Zij laten zien dat we toch een verkeerde inschatting hebben gemaakt. Het blijft intrigerend dat mensen zoveel verschillende gezichten en karaktertrekken kunnen hebben.

Er is geen mens gelijk. 
Zacht en stug, soms moeilijk plooibaar, beresterk en soms erg zwak. Al deze eigenschappen zijn ook in leer te vinden. Er is geen huid gelijk.Van alle materialen die ik graag verwerk heeft leer karakter.